Бета

Обекти

TЪРСИ

Станислав Трифонов - Насимо (худ.)

„Бунтар, художник, творец. Станислав Трифонов - Насимо, е една от иконите на съвременната стрийт арт култура. Станислав е роден през 1979 г. в град Търговище. Запалва се по изкуството с изображения в средата на 90-те, когато със своите приятели скейбордисти започват да драскат графити по всякакви обекти.
Станислав Трифонов - Насимо: Аз рисувам от малък. Специално с улично изкуство се занимавам от 1995-а година. Някакъв вътрешен подтик ме накара да започна. Един приятел изкара спрей от раницата си и ме накара да отидем да надраскаме една стена. И оттам започна всичко.
Животът на Насимо се преобръща, когато заминава за Канада във втората половина на 90-те. Въпреки че той залага всичко на производството и продажбата на картини, успехът така и не идва. Тогава Станислав се сблъсква с учението на учителя Петър Дънов, което го учи да не очаква нищо от това, което прави, а твори за собствено удовлетворение. В момента произведения на Насимо могат да бъдат видени в 19 страни, сред които Канада, Великобритания, Германия, Индия, Китай, Русия и Поругалия.
Станислав Трифонов - Насимо: Вдъхновението е навсякъде във въздуха, но просто трябва да си настроим радиопредвателите на правилната честота. Рисувал съм върху коли, всякакъв вид сгради, върху хладилници, върху къщи, в къщи.” -
https://novini247.com/novini/v-sledvashtite-minuti-shte-vi-sreshtnem-s-edin-ot-nay-izyavenite_1961190.html

https://nasimo.org/

https://www.facebook.com/pg/nasimo.org/about/?ref=page_internal

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2_%D0%A2%D1%80%D0%B8%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2

Обекти към този автор

TЪРСИ